start
Nederlandse Versie
Home
News
Troubadour
contact
Guest Book
Copyright
Discografie
English Version


John M.J. Waanders
back in 1971
John M.J. Waanders
 

present day


Welkom op de site van Witchfiremusic.

Witchfiremusic  beheert de muzikale projecten van 

John M.J. Waanders.

Naast de diverse gitaren speelt John ook de bas en de keyboards, de drums  worden gespeeld door de Amerikaanse drummer Jim Dooley.

Alle lead vocals en backing vocals zijn door John ingezongen.

Op sommige tracks zingt  Ilona ten Asbroek de backingvocals, Ilona is een nicht van   John en een zeer getalenteerde zangeres.

Troubadour is een project dat uitsluitend akoestische nummers betreft. Het bestaat zowel uit speciaal hiervoor geschreven nummers en akoestische versies van reeds bestaande nummers.

Op de pagina "Discografie"vind je links naar de door John opgenomen cd's.

 

Hieronder een van de laatst opgenomen nummers "Lady of the woods".

 

 

 

Een korte introductie door John:

"Al sinds ik begin jaren 70 begon met gitaarspelen is mijn interesse uitgegaan naar het zelf componeren van muziek. Nadat ik in de nodige coverbandjes had gespeeld werd het mij steeds duidelijker dat ik eigen muziek wilde maken.  Ik ben dan ook in een vrij vroeg stadium begonnen met het schrijven van eigen nummers. Daarbij heb ik steeds geprobeerd om bij de muziek ook zo goed mogelijke teksten te schrijven.  Ik heb mij daarbij niet laten leiden door bepaalde stromingen, ik ben steeds mijn eigen weg gegaan. Of het componeren en het schrijven van teksten een gave is weet ik niet. Het gaat bij mij automatisch.  Sommige nummers zijn autobiografisch, andere weer pure fantasie en soms ook een combinatie van beide. Inspiratie komt voor wat mij betreft voor een groot deel uit het leven zelf, maar daarnaast ook uit het luisteren naar alle soorten muziek, het lezen van boeken, reizen en kijken naar films.  Natuurlijk zijn er ook "grote voorbeelden".  Mijn grootste helden zijn en blijven ongetwijfeld Mick Jagger en Keith Richards maar er zijn er in de loop van de jaren wel wat bijgekomen. Ritchie Blackmore is een ander favoriet evenals Brian Robertson (Thin Lizzy). Wat Nederland betreft vind ik de muziek van  Arjen Lucassen erg goed met name zijn Ayreon cd's vind ik geweldig.  Mijn muziek is niet eenvoudig in een bepaalde categorie onder te brengen.  De nummers die ik  schrijf variëren behoorlijk van stijl, maar zo blijft het voor mij in elk geval interessant,   cheers",   


John M.J. Waanders 

 

 

Top

WitchfireMusic | john@witchfiremusic.nl ©2022