Witchfiremusic
passion for music

WIE IK BEN

Al sinds ik begin jaren '70 met gitaarspelen begon is mijn interesse uitgegaan naar het zelf componeren van liedjes. Nadat ik in diverse coverbandjes had gespeeld was het voor mij duidelijk dat ik eigen muziek wilde maken. Ik ben dan ook in een vroeg stadium begonnen met het schrijven van eigen muziek. Daarbij heb ik ook steeds geprobeerd om zo goed mogelijke teksten te schrijven. Sommige van mijn nummers zijn autobiografisch , andere weer pure fantasie en soms een combinatie van beiden. Inspiratie komt voor mij voor een groot deel uit het leven zelf, maar daarnaast ook uit andere muziek, boeken, films en reizen. Mijn muziek is niet makkelijk in een bepaalde categorie te plaatsen,  de nummers kunnen behoorlijk in stijl variëren , maar dat houd het voor mij in elk geval interessant.  Naast gitaar speel ik ook bas, af en toe een beetje keyboard, daarnaast zing ik de lead- en backingvocals. Tr@veller is één van mijn muzikale projecten, een one-man-band waarin ik alle instrumenten, behalve de drums, zelf speel en ook de vocalen doe. Daarnaast ben ik nog bezig om onder de naam Tr@veller Troubadour een akoestische set samen te stellen met een merendeel aan eigen nummers maar ook een aantal covers. Het is mijn bedoeling om ook live te gaan spelen.

Onder de naam John M.J. Waanders staan een aantal nummers op Spotify en  heb ik op YouTube twee kanalen https://www.youtube.com/user/johnmjwaanders en https://www.youtube.com/channel/UCZU-LidJA85R9EWpIY1fQGA